Rendelési idő (Opening Hours) Hétfő és Szerda 15:00 - 19:00h
Rendelő telefonszáma +36 20 921 3814
Írjon nekünk allatorvos.jaszfenyszaru@gmail.com

Ivartalanítás

Hazánkban is óriási probléma a kóbor- és kitett állatok létezése. Sajnos azt tapasztaljuk, hogy egyre több a felelőtlen gazdi, aki szívtelenül sorsára hagyja a nem kívánt kölyköket vagy felnőtt állatokat. Akik szerencsések, nehezen túlélik, de nem találnak gazdira, napról-napra tengődnek, de ők is ivarzanak és újabb ártatlan lények jönnek a világra, akikre nehéz feladatok várnak az életben.
Ez a körforgás sosem szűnik meg, ha mi, emberek nem gondolkodunk felelősségteljesen és nem cselekszünk. Tenni kell érte, hogy csökkentsük és megszüntessük ezt a problémát.

Azokat a kutyákat és macskákat, akiket nem szeretnének tenyészteni (hangsúlyoznánk a tenyésztés szót), kérjük, ivartalanítsák! Csak egy műtétre van szükség. Ezzel állatainkat is megkíméljük a szülés terheitől, mert nyilván nem tesz jót a szervezetüknek a szinte folyamatos vemhesség, majd szoptatás. Még nem is regenerálódik a testük, amikor már megint vemhesek lesznek.
Amennyiben kan kutyusa vagy kandúr macskája van, őket is érdemes ivartalanítani, hacsak nem zárt környezetben élnek és nem tudnak kóborolni vagy elszökni tüzelési időszak alatt.